sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Ce mai urmeaza?

Buuun! Azi,in final,m-am hotarat si eu sa fac langosi!Defapt ideea mi-a venit de ieri seara cand mi-am propus sa fac salam de biscuiti dar mi-a zis draga mea Roxi ca maicasa ii face langosi si mi-a facut pofta,deci mi-am schimbat planurile.Totul ok..ma trezesc eu si merg frumos la magazin imi iau tot ce imi trebuie si dupa ce citesc reteta (e prima data cand fac singura langosi),intru in actiune!! Si au inceput "dezastrele" sau "peripetiile" nici nu stiu cum sa le numesc.La compozitia aia cu drojidie....am facut-o de 3 ori pentru ca nu ma hotaram care din versiunile de retete sa le fac..la una era zahar,la alta sare,la alta amandoua..in fine,ma hotarasc si e totul ok pana la aluat.Scria in reteta sa ,citez,"il framant cu mixerul".Okk.Iau mixerul si era evident ca se va bloca acolo.Il pun langa si framant cu mana ca o gospodina adevarata,pun si drojdia si ce mai trebuie si las sa creasca...si trec 10,20 min si nimic...mai las 15 min si nimic frate!Da pana cand?Am mai pus umpic de amestec dinala' cu drojdie.Si dupa ceva timp tanana...a crescut! Fericita,ma pun sa ii dau si o forma ceva.In timp ce ma suceam prin bucatarie i-am dat una cu cotul paharului gradat si evident ca s-a crapat ,dar am gasit eu solutia imediat...scoth!Asa,revin la aluatul meu frumos si dupa ce il impart si ce mai era de facut ma duc la aragaz care ma astepta cu uleiul!Fac 2-3 langosi,si au iesit foarte buni...si m-am gandit sa pornesc hota..continui eu tot cu langosii si in final termin.Si opresc hota...si surpriza!Era pe "Stop" da' ea tot mergea,bine,la viteza mai mica dar mergea! :| Am zis ca tampesc.Vad ca nu vrea sa ma asculte asa ca am inceput sa o injur si apoi sa ma rog de ea ,logic fara rezultat.Dupa ce s-a plictisit de mers si dupa ce am tras eu de butonul ala in stanga si-n dreapta,care mergea in gol ce-i drept,S-A OPRIT! Si am facut ordine linistita si se pare ca nu am dat foc la casa sau alte minuni de genu'. Si au fost foarte buni!
  Si ca sa nu inchei ziua cu bine...eh,hai sa o iau de la inceput.Am mers pana in Complex sa scot niste carti de vizita.Merg frumos ii dau la tipu' ala sticku si ii zic ce mai trebuie sa faca si imi zice sa ii las nr de telefon sa ma sune cand sunt gata cartile.Dupa ce am scris toata ziua nr lu taticamiu mi-a ramas in gand si i-am zis la tipu ala nr meu da cu alt inceput,care nu semana nici cu a lu tata! Plec apoi spre treaba mea si pe drum ma tot gandesc daca nu cumva i-am zis alt numar...o sun pe mama,ii zic cat de aeriana sunt si cand ajung acasa pe la 20...si a zis tata ca ma duce el in Complex sa vad ce si cum...si ghici?Am zis numarul gresit. Saracu tip...a zis ca a sunat de n ori si degeaba ..

   Am avut o zi.....deci azi nu e nici 13,pisici negre nu am vazut...nu imi explic! Abia astept sa dorm...si sa vad ce urmeaza maine!

6 comentarii: