vineri, 16 septembrie 2011

Pasi de dans

 In acea dimineata la fereastra micuta dinspre lac se vedeau doar doi ochi mari si caprui.Era ea privind cum prima zi de toamna isi face intrarea incet dar sigur..
    Statea neclintita si se uita fix la lac.Nu mai parea asa primitor ca inainte iar frunzele cadeau usor din copaci si acoperea suprafata albastra pe care ,in timpul verii,puteai vedea reflectia cerului senin..
    Inchise ochii pentru cateva clipe si se gandi la vara.Isi aduse aminte cum dansa seara cu el pe malul lacului fredonand impreuna melodia lor si cum un simplu sarut ii faceau sa danseze iar si iar pana cand intunericul ii invaluia..
               ZBUUUUFFFF!
   Brusc linistea din jurul ei s-a spulberat.Se intoarse cu grija si observa ca era telecomanda care cazuse de pe pat.Se uita timid la el,dormea,parea sa nu fi auzit nimic...il privea cu atata iubire si dragalasenie..Iar apoi se intoarse cu grija la geam si continua sa se gandeasca la toate momentele petrecute cu el in ultima perioada si zambi...ochii ei incepura sa lacrimeze,de bucurie,din iubire..Deodata simti ca se aproprie cineva si cum doua maini calde o cuprind..era el.Se trezi din cauza "suspinelor" ei.O strangea tot mai tare in brate si o saruta pe frunte spunandu-i ca totul va fi mereu asa...
  Era foarte dimineata si cu greu o convinse sa meraga inapoi in pat,in pasi de dans,la fel ca in timpul verii.Singura diferenta era ca acum nu mai dansau pe malul lacului,dar dansau privindu-l din camera calduroasa in care se auzeau aceleasi versuri ce au rasunat intreaga vara pe malul lacului..


Horia Brenciu -Septembrie luni

Un comentariu: